CSRD: nova izazovna EU pravila

Direktiva o izvještavanju o korporativnoj održivosti (CSRD) 2024. godine zamijenit će postojeću Direktivu o nefinancijskom izvještavanju (NFRD), proširit će opseg tvrtki obveznika izvještavanja o održivosti, poboljšat kvalitetu objavljenih informacija, i uvesti obveznu reviziju. Evo što vas čeka.

Što je CSRD?

Direktiva o izvještavanju o korporativnoj održivosti (CSRD) 2024. godine zamijenit će postojeću Direktivu o nefinancijskom izvještavanju (NFRD), koja od 2017. godine već obvezuje određeni broj tvrtki u Hrvatskoj na izvještavanje i transparentnost o pitanjima održivosti.

CSRD proširit će opseg tvrtki koje će vrlo brzo podlijeći zakonskoj obvezi izvještavanja o održivosti i poboljšat će kvalitetu objavljenih informacija kroz obveznu uporabu Europskih standarda izvještavanja o održivosti (ESRS) i obveznu revizije izvješća o održivosti.

Što je najavljeno?

Dana 22. lipnja 2022., Europsko vijeće i parlament, nakon političkih pregovora, postigli su privremeni dogovor o blago revidiranoj verziji izvornog prijedloga CSRD-a koji je Europska komisija izradila u travnju 2021.

Konačni tekst tek treba biti objavljen krajem 2022. godine, pri čemu posebnu pozornost treba obratiti na detalje završnih odredbi. Preuzmite brošuru s najvažnijim informacijama koje morate znati već danas!

Preuzmite brošuru

CSRD-photo.PNG