Studentske suradnje

Suradnja sa studentskom zajednicom jedan je od važnih odnosa koje Mazars uspostavlja i održava kroz godine. Studenti su dio naše firme, zajedno rastemo i razvijamo znanje i ekspertizu već za vrijeme studiranja.

Mazars je prve suradnje sa studentskim udrugama i fakultetima započeo prije više godina, a danas je ponosan partner mnogih događanja i podrška studentskoj zajednici kroz edukacije i predavanja. 

Dan u odjelu financijskog savjetovanja

U našem uredu, 14.1.2022. ponovili smo suradnju sa studentskom udrugom Financijski klub i to kroz upoznavanje zainteresiranih studenata s našim odjelom financijskog savjetovanja. Kolege Anđela Tokić i Ivan Jurić predstavili su svoje radno mjesto, odgovarali na zanimljiva pitanja i pružili korisne savjete kako zakoračiti u svijet savjetovanja. Proaktivna ekipa iz udruge dobila je priliku javiti se na otvorene pozicije u našoj firmi.

Procjene vrijednosti

U suradnju sa studentskom udrugom HSA - Hrvatska studentska asocijacija održali smo 12.1.2022. predavanje na temu procjene vrijednosti u prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Naši predavači, mladi stručnjaci Lucija Krušić i Ivan Ćurković iz odjela financijskog savjetovanja ispričali su nešto više o svojim izazovima na poslu kada je riječ o procjenama vrijednosti za klijente, pokazali praktične primjere iz poslovanja te dali studentima korisne savjete za početak karijere.

Izlet na buduće radno mjesto 

Od studenta do mladog financijskog savjetnika bila je tema Izleta u Mazarsu održanog 23.3.2022. u suradnji s udrugom eSTUDENT. Došli su studenti završnih godina Ekonomskog fakulteta i upoznali naše ljude, poslovanje, ured i kulturu. Mladi financijski savjetnik Ivan Ćurković ispričao je svoju priču od studentskih dana do danas i otkrio što treba znati za početak karijere u financijskom savjetovanju, ali i drugim odjelima Mazarsa!

EU fondovi

Krajem travnja, 22.4.2022. smo održali interno predavanje za studentsku udrugu Ekonomska klinika. Naša savjetnica Mihaela Trčak predstavila je EU fondove kao alat europske politike za usmjeravanje gospodarskog razvoja i pokazala primjere dobre prakse. Studenti su dobili temeljna znanja i pregled EU fondova te saznali više o tome kako oni funkcioniraju.

Razvoj karijere u Mazarsu

U suradnji s Uredom za karijerno savjetovanje i razvoj karijera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održali smo predavanje u sklopu projekta Upoznaj poslodavca. Naš direktor Vladimir Nol i financijska savjetnica Anđela Tokić pričali su na temu razvoja karijere u Mazarsu te predstavili sve mogućnosti našeg ureda te o potrebnom znanju i vještinama za različita radna mjesta.