Mazars CEE Deal Advisory Highlights 2021

U 2021. godini i šestu godinu zaredom, Mazars je rangiran među 5 vodećih savjetnika u srednjoj i istočnoj Europi, na temelju Mergermarket CEE Accountant League Tablice po broju uspješnih transakcija i savjetovanja.

Highlights za 2021. godinu prikazuju projekte koje smo savjetovali u cijeloj regiji.

Preuzimite dokument Highlights 2021

Razmišljajući o godini, postoji nekoliko ključnih tema koje su usmjerile i utjecale na Mazarsovu transakcijsku aktivnost u CEE:

  1. Ulaganja strateških investitora iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Beneluksa i Skandinavije;
  2. Povećan broj transakcija koje uključuju kupce iz CEE;
  3. Pojačani interes fondova PE za regiju;
  4. Snažna M&A aktivnost u sektorima: tehnologija, industrija, energija i obnovljivi izvori energije, zdravstvo i farmacija, nekretnine, građevinarstvo i telekomunikacije.

Očekujemo da će ove teme i dalje utjecati na aktivnosti u CEE regiji u 2022. Perspektive za nadolazeće mjesece su relativno pozitivne: srednja i istočna Europa je u dobroj poziciji da može imati koristi od razdoblja nakon Covid-19, s približavanjem industrije, planiranjem sukcesije, fondovima PE aktivnosti, pomak prema obnovljivim izvorima energije i daljnja konsolidacija tržišta u odabranim sektorima glavni su pokretači tog trenda.

Dokument

Mazars-CEE-Deal-Advisory-Highlights-2021.pdf
Mazars-CEE-Deal-Advisory-Highlights-2021.pdf