Cyber sigurnost: Je li vaša sigurnosna mreža dovoljno jaka?

Cyber prijetnje su svuda oko nas. Ovo nije paranoja, to je nesretna stvarnost: svaki dan donosi nova hakiranja, nova curenja podataka, nove neugodnosti - i nove financijske i komercijalne troškove. Nitko nije pošteđen. Napadi ciljaju velike i male tvrtke, kao i institucije i pojedince iz javnog sektora. Kako se organizacije mogu zaštititi?

Naše godišnje istraživanje na više od 1000 C-suitea voditelja diljem svijeta, provedeno krajem 2021., otkriva da je kibernetička sigurnost sada glavna preokupacija korporativnih čelnika. Učinkovita cyber obrana postala je osjetljivo područje za mnoge tvrtke; najvažnije je imati jaku zaštitnu mrežu koja može ublažiti eventualni pad sustava i slične probleme.

Naše istraživanje otkriva:

Poslovni lideri posvuda spremaju se za kibernetičke napade, ali ostaju uvjereni da im se mogu oduprijeti. Više od polovice (54%) poslovnih lidera ispitanih u našem godišnjem C-suite barometru smatra da su se kibernetičke prijetnje povećale tijekom prošle godine, a njih 35% očekuje značajnu povredu podataka u vlastitoj tvrtki u narednoj godini. Unatoč tome, čini se da je većina tvrtki uvjerena u svoju sposobnost da se nose s napadima: globalno, 68% poslovnih lidera vidi podatke svoje tvrtke kao "potpuno zaštićene".

Financijski gubici su najveći percipirani rizik. Više od polovice poslovnih lidera koje smo anketirali stavlja financijske gubitke na vrh popisa najvećih rizika za zaštitu podataka. Razine zabrinutosti i povjerenja variraju od industrije do industrije, pri čemu su financije, tehnologija i potrošačka poduzeća najpouzdaniji.

Učinkovita cyber obrana počiva na pet stupova: identifikaciji, prevenciji, otkrivanju, odgovoru i oporavku. Svaki ima važnu tehnološku komponentu, ali jednako tako svaki ima kritičnu ljudsku komponentu. Planovi oko kontinuiteta poslovanja moraju biti dobro razrađeni i opsežno testirani kako bi ih cijela organizacija mogla usvojiti.

Promjena načina razmišljanja u svrhu pripreme za najgore scenarije čini se kao najbolja obrana. Kibernetička sigurnost je područje koje se brzo razvija, s napadačima koji su dobro opremljeni (uključujući AI) i često dva koraka ispred organizacija koje su im krajnji cilj. Treba prihvatiti činjenicu da može doći do povrede podataka i da je zbog toga važno da postoje unaprijed isplanirani odgovori za brz i učinkovit oporavak i ograničenje troškova.

Cyber ​​prijetnje su sve više tu oko nas - i očekuje se da će biti i gore. To je naša stvarnost u poslovnom svijetu. Najbolje zaštićene organizacije bit će one koje ojačaju svoju cyber sigurnosnu mrežu i baš sada je vrijeme za akciju.

Preuzmite izvješće ispunjavanjem RFP obrasca niže.

Obrazac RFP