Budućnost revizije: mitovi, stvarnost i razvoj

Revizijska profesija nalazi se u ključnom trenutku: tržišna se očekivanja mijenjaju, tehnologija osnažuje revizore i podiže kvalitetu revizije, argumenti za promjenu pravila odrađivanja revizije rastu, a niz slučajeva koji su postali primjeri korporativnih neuspjeha pokrenuo je pitanja o kvaliteti usluga koje tvrtke mogu očekivati.

U tom kontekstu, Mazars je s neovisnom istraživačkom agencijom napravio istraživanje o globalnom tržištu i njegovim očekivanjima i budućem smjeru revizije, pozivajući dionike na identificiranje promjena potrebnih za razvoj.

Ovo novo istraživanje otkriva potrebu za evolucijom revizije i jasnijim smjernicama o opsegu i načinima provođenja revizije. S 501 odgovorom iz 12 zemalja, ovo istraživanje kritički objašnjava što ispitanici očekuju od revizije i donosi šest „ključnih otkrića“, uključujući: percipiranu misiju revizora i očekivane koristi od revizije; vrijednost tehnologije za revizijski proces; ključne vještine koje se očekuju od revizora; očekivanje proširenja revizijskih usluga; i, na kraju, ali ne manje važno, stavovi I potrebe za rotacijom i reformom revizije.

Zaključci pružaju uvid u četiri tržišna „mita“ o očekivanjima od revizije, kako se ona provodi, koja područja revizori trebaju pokriti i stvarne želje za zajedničkom revizijom.

Razbijanje četiri tržišna mita o reviziji:

  • Mit 1: Primarni cilj revizije je otkrivanje prijevara
  • Mit 2: Budućnost revizije je robotika
  • Mit 3: Revizori se trebaju držati tradicionalnih financija
  • Mit 4: Tvrtke ne žele zajedničku reviziju

Preuzmite dokument "Budućnost revizije: mitovi, stvarnost i razvoj" u nastavku

Osim što razbija četiri mita o reviziji, izvještaj upućuje i na tri važna pitanja kreatorima politika koja utječu na evoluciju revizije, proširenje revizijskih usluga i poticanje pravih vještina. Zaključci se raščlanjuju prema regiji, vrsti organizacije i vrsti revizorskog posla.

Poboljšanje relevantnosti i kvalitete revizije

Revizija jest, i uvijek je bila, u središtu onoga što radimo. Zbog toga smo predani pronalaženju načina da ojačamo svoju profesiju i radimo s drugima na razvoju naše industrije.

Očekivanja tvrtki od revizora:

  • Globalna potreba za reformom i zajedničkom revizijom
  • Tvrtke koje žele da revizori prošire svoj spektar usluga i izvan financijskih revizija
  • Svojstva dobrog revizora
  • Kako tehnologija osnažuje vještine revizora, umjesto da ih zamjenjuje
  • I više.

Preuzmite izvješće ovdje.

Dokument

The future of audit.pdf
The future of audit.pdf