Mazars Tax Newsletter!

Počevši s listopadom 2018., naš porezni tim donosi najzanimljivije porezne novosti svakog mjeseca!

Porezni newsletter će obuhvaćati ključne lokalne porezne promjene, ali i one najzanimljivije na razini Europske Unije s posebnim naglaskom na primjenjivu praksu Europskog Suda Pravde te projekt BEPS (Base Erosion and Profit Shifting). Osim toga, promjene i zanimljivosti bit će popraćene i komentarima Mazarsovih stručnjaka.

Ako imate teme o kojima biste željeli znati više, javite nam se!

Želite znati više?

Mazars Tax Newsletter, travanj 2019.

Pročitajte posljednje porezne novosti iz Hrvatske.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, ožujak 2019.

Ovdje ćete pronaći posljednje porezne novosti iz Hrvatske i Europske unije.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, veljača 2019.

Kao i svakog mjeseca, donosimo porezne novosti iz Hrvatske i Europske unije.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, siječanj 2019.

Prvo ovogodišnje izdanje Mazars Newslettera donosi novosti u vezi Porezne reforme, ali i kamatnu stopu na zajmove između povezanih osoba za 2019. godinu! Također dajemo svoj komentar na mišljenje Porezne uprave u vezi oporezivanja vrijednosnih kupona te donosimo sažetak istrage EU o Nikeu.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, prosinac 2018.

Treće izdanje Mazars Newslettera donosi posljednje promjene vezane uz Poreznu reformu u Republici Hrvatskoj, ali i zanimljivost vezanu uz mogućnost Porezne uprave da u određenim slučajevima zabrani daljnji radi i pristup internetskom sadržaju. U vezi novosti iz Europske unije, u ovom se izdanju dotičemo koordiniranog pristupa nadzoru transfernih cijena na razini EU i preporuka EU JTP Foruma.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, studeni 2018.

U drugom izdanju Mazars Tax Newslettera donosimo novosti u vezi izmjene prijedloga izmjene zakonskih propisa koji se odnose na izmjenu PDV propisa, poreza na dohodak te novosti u vezi Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, ali i novosti iz Europske Unije: odobrenje odbitka 50% pretporeza kod kupnje i najma osobnih automobila i presudu Europskog suda pravde C-249/17 - Ryanair, popraćena Mazarsovim komentarom.

Pročitajte više

Mazars Tax Newsletter, listopad 2018.

Nakon održane javne rasprave došlo je do promjena prijedloga izmjene zakonskih propisa. Najviše promjena u odnosu na prve nacrte (o kojima smo detaljnije pisali u prošlom izdanju poreznih novosti) odnosi se na područje propisa o porezu na dohodak te obveznih doprinosa.

Pročitajte više