Globalni director Mazarsa Hervé Hélias Imenovan Predsjednikom uprave

Govoreći o izazovima industrije, Mazarsov novi predsjednik poziva na veću transparentnost i odgovornost u sektoru

Hélias ima više od trideset godina iskustva u reviziji i savjetovanju. Kao partner nekim od najvećih Mazasovih klijenata, uključujući BNP Paribas od 2000. do 2009., služio je kao voditelj revizije, globalne jedinice poslovanja subjekata od javnog interesa te kao Glavni partner Mazarsa u Francuskoj u isto vrijeme dok je bio Direktor Grupe od 2012.

Vrlo smo sretni da Hervé preuzima ulogu Predsjednika uprave Mazarsa tijekom ovog perioda uzbudljivog rasta za Mazars,” rekao je Castagnac. “Hervé i ja bili smo bliski partneri godinama kako bismo pretvorili Mazars u jedinstvenog globalnog i neovisnog igrača kakav je danas. Zajedno s Mazarsovim globalnim vodstvom, ja sam u potpunosti uvjeren da će on uspješno podići firmu na slijedeći nivo, gradeći na Mazarsovoj ostavštini i neovisnosti, dugoročnoj viziji i izvrsnosti. Zahvaljujući našoj bliskoj suradnji tijekom godina, očekujemo glatki, organizirani prijelaz.“

Posljednjih 75 godina, Mazars doživljava neprestani, neprekinuti rast, kojeg duguje svojem jedinstvenom i integriranom modelu. Mazars, koji je započeo kao računovodstveni ured u susjedstvu u Rouenu 1945., sada je postao prepoznat i poštovan internacionalni igrač, s gotovo 23 000 ljudi u 89 zemalja i teritorija, bez da je ikad izgubio svoje vrijednosti ili kompromitirao principe na kojima je osnovan.

Pod vodstvom svog osnivača, Roberta Mazarsa, naša firma je izrasla u uvjerljivog specijalista za reviziju i računovodstvo u Francuskoj.  Vizija i vodstvo Patricka de Cambourga pretvorili su Mazars u izazivača, s uredima u većini Europskih zemalja, a u posljednjih 15 godina, proširili smo se i izvan Europe te razvili naše poslovanje u Aziji, Africi, te Sjevernoj i Južnoj Americi”, objašnjava Castagnac.

Unatoč velikim promjenama, Mazars ubrzava svoju transformaciju kako bi još bolje podržavao poslovne vođe u navigaciji  kroz mnoštvo regulatornih reforma, digitalnih poremećaja i geopolitičke volatilnosti – koje sve stavljaju neizmjeran pritisak na način na koji organizacije posluju i postižu vlastitu stabilnost, prilagođenost lokalnom zakonodavstvu i održivost.

Kada sam se pridružio Mazarsu prije tridesetak godina, na moju su odluku utjecale Mazarsove vrijednosti koje su se ogledale u integriranom modelu poslovanja koji našim klijentima, zaposlenicima i ostalim dionicima nudi jedinstvenu perspektivu. Gradeći na ostavštini Philippa Castagnaca, Mazars će nastaviti s inovacijama i integrirati nove analitičke i digitalne funkcionalnosti njegujući multidisciplinarne i uravnotežene modele temeljene na integriranosti i uključivanju. Nastavit ćemo digitalno obrazovati naše zaposlenike istovremeno osiguravajući osobni pristup i punu pozornost kvaliteti usluge koju isporučujemo“, rekao je Hélias.

Osvrvnuvši se na trenutne izazove industrije, dodao je da „naš sektor pati od nedostatka povjerenja kakvog u prošlosti nije do sada bilo te da je naša misija osigurati maksimalno povjerenje u industriju. Poslujući na globalnoj razini kao jedan i jedinstven Mazars i poštujući misiju „business for good“, naš će doprinos biti takav da osigurava korist za sve dionike – od klijenata i zakonovdavaca do šire javnosti – i to pružajući uvijek vrhunsku uslugu, neovisnu perspektivu i vrijednosti temeljene na kulturi“.

Ova promjena treća je takva od osnivanja Mazarsa i nastupa u vrijeme velikog i ubrzanog rasta.

O Mazarsu

Mazars je internacionalna, neovisna i integrirana revizorska kuća, specijalizirana za reviziju, računovodstvo, savjetovanje te pravna i porezna pitanja. Djeluje u 89 zemalja i teritorija i zapošljava 23.000 profesionalaca kako bi pružala usluge internacionalnim korporacijama, malim i srednjim poduzećima, privatnim investitorima i javnim tijelima u svakom trenutku njihovog razvoja.