Izjava o privatnosti

Mazars Hrvatska vrlo ozbiljno shvaća pitanje sigurnosti i svoju zakonsku odgovornost glede Vaših osobnih podataka. Ova Izjava navodi koje Vaše osobne podatke prikupljamo preko ove web-stranice.

Voditelj obrade podataka 

Osim ako nam ne podnesete zahtjev u vezi s Vašim osobnim podacima za koje smo mi izvršitelj obrade podataka, Mazars Hrvatska je voditelj obrade podataka za sve osobne podatke koje nam dostavite putem naše web-stranice. Ukoliko nam dostavite upit koji se tiče jedne od naših tvrtki unutar grupe, mi ćemo ga proslijediti njima u Vaše ime. 

Koje osobne podatke obrađujemo?

Osobne podatke koje obrađujemo kao rezultat Vašeg posjeta našoj web-stranici, ovise o podacima koje nam dostavite. Ako pristupite našoj stranici, ali ne ulazite u interakciju s nama, obrađivat ćemo samo podatke sadržane u kolačićima koji su nužni za pokretanje naše stranice (vidi “Kolačići” za više informacija). Ukoliko odlučite ući u interakciju s nama, kao na primjer slanjem obrasca zahtjeva, obrađivat ćemo podatke koje nam dostavite u svrhe navedene na obrascu. Pojedina polja su obavezna i bez njih nismo u mogućnosti ostvariti daljnji kontakt s Vama kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev.

Kada nas kontaktirate, određena polja podataka postavljamo obaveznim kako bismo mogli obraditi Vaš zahtjev. Možete nam dostaviti dodatne osobne podatke, uključujući posebnu kategoriju osobnih podataka. Ukoliko nam dostavite osobne podatke posebne kategorije, dajete nam privolu za obradu istih. 

Korištenje osobnih podataka 

Vaše osobne podatke, prikupljene putem naše web-stranice, možemo koristiti u niže navedene svrhe:

 • Sklapanje ugovora i svojstva: Ukoliko pokažete interes i želite postati klijent Mazars Hrvatska, koristit ćemo osobne podatke kako bismo poduzeli korake za sklapanjem ugovora s vama. Možemo nastaviti koristiti podatke dostavljene putem web-stranice kako bismo izvršili naše dužnosti iz ugovora s Vama
 • Naši zakonski interesi: Obrađujemo osobne podatke kako bismo vodili naše poslovanje, uključujući upravljanje odnosima s vama, ispunjavanje naših administrativnih, računovodstvenih i korporativnih prava i obveza, održavanje i korištenje naših IT sustava te razvoj našeg poslovanja i usluga.
 • Zapošljavanje i kadrovski poslovi: Ukoliko se javite za posao putem naše web-stranice, prikupljamo osobne podatke kandidata kako bismo zaposlili nove zaposlenike.
 • Sigurnost, kvaliteta i upravljanje rizicima: Osobni podaci mogu biti dijeljeni u kontekstu održavanja sigurnosti i u opsegu unutarnje kvalitete te analize rizika
 • Izravni marketing: Možemo obrađivati osobne podatke u svrhu izravnog marketinga za promoviranje i razvoj naše usluge te kako bismo podijelili informacije za koje smatramo da će Vas zanimati. U svakom slučaju, dat ćemo Vam mogućnost isključenja iz naših aktivnosti izravnog marketinga. Isključenje se može postići odgovaranjem na opcije odjavljivanja koje ste primili ili putem mazars@mazars.hr .
 • Poštivanje zakonskih uvjeta, propisa ili profesionalnog tijela čijeg smo član: Podložni smo zakonskim, regulatornim i profesionalnim obvezama. Moramo voditi određene zapise kako bismo pokazali da su naše usluge pružene u skladu s tim obvezama i da ti zapisi mogu sadržavati osobne podatke. 

Svi osobni podaci koji se šalju kroz ovu stranicu mogu se koristiti u anonimnom obliku kako bismo procijenili i poboljšali usluge koje se ovdje pružaju i za naše šire aktivnosti razvoja poslovanja.

Kome dajemo osobne podatke?

S vremena na vrijeme možemo prenijeti ili otkriti Vaše osobne podatke ostalim zaposlenicima Mazars Hrvatska ili trećim stranama, u bilo koju od gore navedenih svrha, uključujući vladine I profesionalne agencije te treće osobe koje obavljaju usluge u naše ime, kao što su web-hosting-providers, IT- pružatelji usluga, pružatelji usluga plaćanja, pružatelji usluga upravljanja odnosima s klijentima.

Kada otkrivamo Vaše osobne podatke trećim stranama koje obavljaju usluge u naše ime, osiguravamo da ti davatelji usluga koriste Vaše podatke samo u skladu s našim uputama.

Također, možemo otkriti Vaše osobne podatke trećim stranama gdje smo to dužni učiniti prema zakonu, regulatorima ili u svrhu, ili u vezi s bilo kojim pravnim postupkom, ili na drugi način u svrhu utvrđivanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava.

Možemo dijeliti osobne podatke s drugim tvrtkama članicama Mazars Grupe, kada je to potrebno u administrativne svrhe te u svrhu pružanja profesionalne usluge našim klijentima (npr. Kada pružamo usluge koje uključuju tvrtke članice Mazars Grupe u različitim zemljama).

Zahvaljujući globalnoj prirodi našeg poslovanja, možemo prenijeti Vaše osobne podatke izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) u zemlje čiji zakoni o zaštiti podataka možda nisu toliko opsežni kao oni u EU.

Kada prenosimo podatke izvan EEA, prenosit ćemo samo takve osobne podatke (a) u zemlju za koju Europska komisija smatra da ima odgovarajuće zakone o zaštiti podataka; ili (b) gdje smo uspostavili odgovarajući mehanizam za prijenos podataka, kao što su EU standardne ugovorne klauzule, kako bismo osigurali da su Vaši osobni podaci adekvatno zaštićeni.

Ukoliko pošaljete upit putem naše web-stranice koji se odnosi na jednu od tvrtki članica Mazars Hrvatska, mi ćemo proslijediti upit u Vaše ime.

Ne prodajemo niti iznajmljujemo Vaše osobne podatke ni u koju svrhu.

Prava subjekata podataka

Možete upotrijebiti niz prava nad svojim podatcima, uključujući: 

 • Pristupiti osobnim podacima koje posjedujemo o Vama
 • Zatražiti nas ispravak bilo kojeg Vašeg osobnog podatka kojeg posjedujemo, a koji je netočan
 • Zatražiti da se Vaši osobni podaci obrišu
 • Povući pristanak za obradu Vaših osobnih podataka (gdje obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju pristanka)
 • Postaviti ograničenje za obradu Vaših osobnih podataka
 • Odbiti obradu Vaših osobnih podataka
 • Zatražiti prijenos Vaših osobnih podataka drugom kontroloru (prenosivost podataka) 

Mi ćemo obraditi sva prava korištenja vaših podataka u skladu sa zahtjevima primjenjivog zakona o privatnosti. Ako želite koristiti bilo koje od vaših prava kao subjekta podataka ili imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom izjavom, molimo kontaktirajte nas putem našeg obrasca za kontakt.

Ukoliko ste nezadovoljni s načinom na koji rukovodimo Vašim osobnim podacima, a nismo u mogućnosti riješiti problem za Vas, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Više detalja možete pronaći na njihovoj web-stranici http://www.azop.hr/ .

Trajanje obrade

Zadržat ćemo Vaše osobne podatke na našem sustavu, najdulje ovisno o sljedećim razdobljima: (a) koliko god je potrebno za svrhu zbog koje su isti prikupljeni; (b) bilo koje razdoblje čuvanja koje je uvjetovano zakonom; ili (c) po završetku razdoblja odgovornosti u kojem se mogu pojaviti parnice ili istrage u vezi naših usluga.

Nakon što razdoblje za prijavu istekne, osobni podaci će se obrisati ili anonimizirati.

Sigurnost podataka

Osiguravamo odgovarajuće tehničke i organizacijske kontrole kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od gubitka, zlouporabe, izmjena i nenamjernog uništenja, kao što je korištenje antivirusnog programa, vatrozida, sigurnih poslužitelja, softvera za šifriranje tvrdog diska, zaštite lozinkom, kontrola fizičkog pristupa, dvofaktorska autentifikacija, otkrivanje upada i anomalija.

Naše osoblje, koje ima pristup Vašim osobnim podacima, obučeno je za čuvanje tajnosti takvih podataka. Oni će dobiti pristup Vašim osobnim podatcima samo u onoj mjeri kojoj su im potrebne te informacije za pravilno izvršavanje svojih dužnosti. Osobe koje mogu pregledati vaše podatke također su vezane strogom profesionalnom diskrecijom.

Uvjeti za zaštitu podataka na barem istom standardu kao i mi, kaskadni su za sve naše ugovaratelje, (pod) procesore i dobavljače.

Redovito praćenje i testiranje naše sigurnosne zaštite provodi se kako bi se osiguralo da i dalje bude učinkovita protiv najnovijih prijetnji. 

Podatci koje prenosimo putem internet i putem ove web-stranice, zaštićeni su tehnologijom šifriranja. Ni jedna transakcija putem internet nikada ne može jamčiti potpunu sigurnost. 

Djeca i naša web-stranica

Mazars Hrvatska shvaća važnost zaštite dječje privatnosti, posebno u online okruženju. Naše stranice nisu dizajnirane ni namijenjene djeci. Putem naše web-stranice, svjesno ne prikupljamo i ne čuvamo informacije osoba mlađih od 16 godina. Ukoliko imate manje od 16 godina, morate dobiti pristanak roditelja ili staratelja da nam dostavite podatke putem naše web-stranice. Zamolite ih da pregledaju ove informacije prije nego što komunicirate s nama. 

Kolačići

Navigacija na našim web stranicama rezultirat će postavljanjem kolačića na vaše računalo. Kolačići su male tekstualne datoteke koje web-lokacije koje posjećujete, stavljaju na vaše računalo.

Za više pojedinosti, molimo pogledajte našu Politiku kolačića.

Izmjene ove izjave o privatnosti 

Ova izjava privatnosti ažurirana je u svibnju 2019. Možemo je promijeniti s vremena na vrijeme. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici i preporučamo Vam da je redovito provjeravate kako biste ostali u suglasju s našim aktivnostima obrade podataka.

Mazars Hrvatska*

Mazars Hrvatska*: pojam Mazars Hrvatska obuhvaća nekoliko povezanih poduzeća:

Mazars Cinotti Accounting d.o.o. upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem 080598483, temeljni kapital iznosi 320.000,00 kn, sa sjedištem u Strojarskoj 20, 16. kat, 10000 Zagreb, OIB: 70692579395;

Mazars Cinotti Audit d.o.o. upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem 080641710, temeljni kapital iznosi 1.070.000,00 kn, sa sjedištem u Strojarskoj 20, 16. kat, 10000 Zagreb, OIB: 36996600138;

Mazars Cinotti Consulting d.o.o. upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem 080516715, temeljni kapital iznosi 520.000,00 kn, sa sjedištem u Strojarskoj 20, 16. kat, 10000 Zagreb, OIB: 38048486286;

Mazars Cinotti Tax Consulting d.o.o. upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem 081078524, temeljni kapital iznosi 41.000,00 kn, sa sjedištem u Strojarskoj 20, 16. kat, 10000 Zagreb, OIB: 31740458035;

Mazars Cinotti Payroll d.o.o. upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem 080699990, temeljni kapital iznosi 20.000,00 kn, sa sjedištem u Strojarskoj 20, 16. kat, 10000 Zagreb, OIB: 20431105615 

Tel.: +385 (0)1 4864 420

Email: mazars@mazars.hr