Proizvodnja

Pretvaranje rizika u prilike kroz ključne strateške i operativne savjete

Održavanje položaja na vrhu u proizvodnom sektoru zahtijeva stalnu evoluciju i napredak. Suočeni s neizvjesnošću zbog disrupcija opskrbnog lanca, tehnoloških promjena i konkurencije s jeftinijih tržišta, proizvođači su stalno pod pritiskom da osiguraju svoju poziciju. U Mazarsu nudimo strateške i operativne savjete koji rizike pretvaraju u prilike.

Naš pristup

U proizvodnoj industriji poduzeća neprestano traže načine za povećanje učinkovitosti, smanjenje troškova i postizanje konkurentske prednosti. Današnje tržište sadrži višestruke rizike i konkurentske pritiske, uključujući nestabilne cijene roba, disrupcije u opskrbnom lancu, tehnološke promjene te rast i pad ponude i potražnje. Poduzeće može postići dugoročan uspjeh samo usvajanjem prave strategije i istraživanjem novih načina stvaranja vrijednosti.

Kao proizvođač, možda ste zabrinuti za svoje poslovanje, pa se pitate sljedeće:

  • Kako ću se natjecati s novim sudionicima na domaćem i inozemnom tržištu?
  • Kako mogu upravljati nestabilnim cijenama robe i materijala?
  • Kako se mogu nositi s fluktuacijama tečaja?
  • Kako mogu povećati učinkovitost s ciljem održavanje profitabilnosti?

Naši stručnjaci imaju stručnost i temeljito poznaju industriju kako bi vam pomogli implementirati strategije koje rješavaju te probleme. Naš multidisciplinarni tim radi s velikim i malim proizvođačima i može vam pružiti cijeli niz revizijskih, poreznih i savjetodavnih usluga prilagođenih vašim specifičnim potrebama.

Naše mogućnosti za proizvođače uključuju:

Financiranje i osiguranje vašeg opskrbnog lanca

Dobivanje bitnih financijskih sredstava za projekte i osiguravanje opskrbnih lanaca dva su od najvažnijih zadataka za proizvođače. Kada radimo s vama, mobiliziramo naše stručnjake da vam pomognu u financiranju projekata i infrastrukture. Naš tim također može raditi s vama na optimizaciji vašeg opskrbnog lanca na globalnoj razini i implementaciji rješenja obrnutog faktoringa gdje je to potrebno.

Osiguranje i optimizacija vašeg poslovanja

Od vitalne je važnosti da vaše poslovanje bude stabilno. Možemo surađivati s vama kako bismo digitalizirali vaše operacije i iskoristili podatke za poboljšanje produktivnosti. Također možemo pregledati vaše investicijske projekte, postaviti interne kontrole i postupke upravljanja rizicima, provesti preglede kako bismo poboljšali donošenje odluka i spriječili prijevare te implementirali zelenu strategiju.

Kontaktirajte nas