Intervju s Mihaelom - pobjednikom natjecanja Lov na praksu

Razgovarali smo s Mihaelom Cvetnićem, juniorom u reviziji koji se zaposlio nakon prakse koju je osvojio na studentskom natjecanju Lov na praksu.

1. Ukratko nam se predstavi.

Ja sam Mihael. Student sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer računovodstvo i revizija. Posljednjih 6 mjeseci radim u odjelu revizije gdje sam došao nakon što sam osvojio plaćenu praksu kroz natjecanje “Lov na praksu”. U slobodno vrijeme putujem, družim se sa prijateljima i volontiram u studentskoj udruzi.
 

2. Što te privuklo da se prijaviš na LNP?

Jedan od glavnih razloga prijave izdvojio bih to da zapravo vidim kakav sam sa znanjem u odnosu na ostale studente te da vidim mogućnosti učenja i razvoja kroz poduzeće kao što je Mazars. Natjecanje sam vidio kao priliku da steknem iskustvo i povežem se sa stručnjacima u području koje me zanima.
 

3. Kakvo je bilo tvoje iskustvo na LNP i što ti se najviše svidjelo?

Sudjelovanje na LNP pomoglo mi je da povežem teoriju koju sam učio na fakultetu s konkretnim poslovnim slučajevima. Ono što mi se posebno svidjelo bio je način na koji smo organizirani u timove. Umjesto da biramo vlastite timove bili smo nasumično raspoređeni s drugim studentima koje nismo poznavali. To je bilo vrlo zanimljivo jer smo se suočili s istim izazovima s kojima se susreću i profesionalni timovi u stvarnom svijetu.
 

4. Koji si odjel odabrao za odrađivanje prakse i zašto?

Za odrađivanje prakse izabrao sam odjel revizije zato što sam do tada radio u računovodstvu te sam se još kao student odlučio okušati u području revizije kako bi dobio širu sliku onoga čime se želim baviti u budućnosti.
 

5. Što bi poručio kolegama studentima koji su se prijavili?

Kolegama studentima koji su se prijavili na natjecanje bih poručio da je ovo super prilika za proširenje svojih vještina i stjecanje praktičnog iskustva. Sama prijava na natjecanje otvara vam nove mogućnosti. Osim toga, sudjelovanje na natjecanju dodaje vrijednost vašem životopisu i može biti korak prema izgradnji vaše karijere.

 

Detalje ovogodišnjeg izdanja natjecanja pročitajte ovdje.