Luksuzna dobra

Osobni pristup pozicioniranju vašeg poslovanja

Promjenjivo ponašanje potrošača, težnja ka održivosti i zahtjevi za etičkom trgovinom transformiraju sektor luksuzne robe. Poduzeća se usredotočuju na nove generacije potrošača, a također bilježe rast na tržištima u razvoju. Mazars vam može pomoći na vašem putu ka napretku u svijetu koji se neprestano mijenja uz prilagođena rješenja koja sežu od revizije i osiguranja do eksternalizacije, upravljanja rizikom i održivosti.

Naš pristup

Industrija luksuza se mijenja, a istovremeno se okreće prema mlađoj generaciji potrošača i rastućoj srednjoj klasi na tržištima u razvoju. Poslovni modeli se mijenjaju, ekološka svijest i održivost postaju prioritet za potrošače, a operateri se fokusiraju na operativnu učinkovitost te na poboljšano maloprodajno iskustvo.

Sve to znači da se vaš distribucijski otisak razvija skupa s digitalnim alatima i tehnologijama koje revolucioniraju korisničko iskustvo. Stavljate veći naglasak na prilike za rast na tržištima u razvoju i okrećete se mlađim potrošačima istovremeno pronalazeći načine kako najbolje zaštititi svoju marku.

U Mazarsu radimo s tvrtkama u cijelom luksuznom ekosustavu. Bilo da nudite luksuznu robu ili iskustva, naš tim nudi širok raspon revizijskih, savjetodavnih i poreznih usluga te usluga outsourcinga kako bismo vam pomogli u suočavanju s izazovima koji su pred vama.

Zaštita vrijednosti vašeg brenda

Možemo procijeniti vrijednost vašeg brenda u slučaju financijske transakcije ili ispunjavanja računovodstvenih zahtjeva, kao i negativne utjecaje na imidž brenda u slučaju prijevarne upotrebe vašeg brenda ili uslijed utjecaja pandemije koronavirusa.

Usklađivanje vaše organizacije s novim tržišnim prilikama

Možemo vam pomoći u osnivanju novih poduzeća ili prelasku na tržišta u nastajanju i rastuća tržišta. Osiguravamo uspjeh vaših akvizicija i partnerskih projekata ili raspolaganja nestrateškom imovinom pružanjem usluga financijskog savjetovanja, pravne i porezne podrške, a sve to uzimajući u obzir lokalne specifičnosti i propise

Osiguravanje vaših operacija

Kako bi zaštitili vaše poslovanje, naši stručnjaci mogu procijeniti kvalitetu vaših pružatelja usluga, pojačati kontrolu nad vašom distribucijskom mrežom, braniti financijske interese u kontekstu sporova ili parnica i spriječiti prijevare.

Outsourcing vaših procesa

Nakon velikog projekta, kao što je implementacija ERP-a, reorganizacija ili promjena strategije, možemo podržati vaš financijski tim na način da na raspolaganje stavimo usluge računovođa, kontrolora, internih revizora ili čak financijskih direktora na privremenoj osnovi.

Poboljšanje vašeg učinka s ciljem stvaranja vrijednosti

Povećanje konkurentnosti i relevantnosti vašeg poslovanja za potrošače od vitalne je važnosti. Možemo podržati razvoj vaših višekanalnih strategija i poboljšati vašu digitalnu izvedbu putem pouzdane tehnologije i upravljanja podacima kako biste mogli predvidjeti prodaju, optimizirati logistiku i dobiti uvide o ponašanju potrošača. Naši vam stručnjaci također mogu pomoći da potaknete značajne promjene uključivanjem ekoloških, društvenih načela i načela upravljanja (ESG) u vašu dugoročnu strategiju, uvođenjem sljedivosti u opskrbne lance i stvaranjem vrijednosti za vaše poslovanje.

Slijedimo pragmatičan i osobni pristup koji osigurava da je sve što radimo u skladu s vašim potrebama. Imat ćete jednu kontaktnu točku koja će blisko surađivati s vama na svakom koraku, oslanjajući se na ono najbolje što Mazars nudi iz cijele naše međunarodne mreže.

Kontaktirajte nas