Izvještavanje i provjera

Izgradnja povjerenja i pokazivanje integriteta

Nefinancijsko izvještavanje sve je važnije za tvrtke jer pomaže u izgradnji povjerenja i povećava vjerodostojnost. Pomaže tvrtkama da pokažu kako su uspješne u pogledu svog utjecaja na okoliš i društvo, opskrbnog lanca, korporativne raznolikosti i drugih područja održivosti. Nudimo cijeli niz rješenja za izvještavanje o održivosti koja će vam pomoći da ispričate svoju priču na smislen i autentičan način.

Naš pristup

Danas poduzeća posvećuju veću pozornost nefinancijskom izvještavanju kao odgovor na nove propise i zahtjeve dionika. Postoje jasne prednosti nefinancijskog izvještavanja koje omogućuje poduzećima da pokažu svoje vjerodajnice održivosti, kao i da dokažu angažman svojih dionika. Osim toga poduzeća koje postižu dobre rezultate kod ključnih pokazatelja održivosti često dugoročno nadmaše profitabilnost svojih konkurenata.

S obzirom da je nefinancijsko izvještavanje postalo obvezno u nekim jurisdikcijama, stavljen je naglasak na provjeru kako bi se pružilo veće povjerenje u vjerodostojnost izvještavanja organizacije. Možda ćete trebati usluge revizije za vaše izvještaje o društvenoj odgovornosti poduzeća, certifikate zelenih i društvenih obveznica ili provjeru izvještaja o emisiji stakleničkih plinova.

U Mazarsu imamo dugu evidenciju pomoći organizacijama svih veličina kod strukturiranja i unapređenja izvještavanja o održivosti ili dobivanja potrebnih certifikata. Naš stručni tim može vam pomoći identificirati značajne ekološke, društvene i upravljačke (ESG) teme relevantne za vaše poslovanje, koristeći provjerene tehnike, okvire održivosti i utvrđene smjernice.

Dok su neke organizacije prešle na integrirani pristup izvještavanja, druge nastavljaju odvojeno dokumentirati svoje nefinancijsko izvještavanje. Bez obzira na preferencije, naš tim će uskladiti svoje radne metode s vašima kako bi osigurali da vaše nefinancijsko izvještavanje bude najbolje moguće. U svakom trenutku naš fokus je na prilagođavanju našeg pristupa vašim potrebama i pružanju rješenja koja vam pomažu da ispunite svoje ciljeve.

Kako možemo pomoći

  • Povećati vjerodostojnost objava vezanih uz korporativnu odgovornost i aktivnosti održivosti
  • Obavijestiti dionike o napretku prema postavljenim ciljevima
  • Osigurati upravi i onima koji su zaduženi za upravljanje sigurnost u kvaliteti pruženih informacija
  • Identificirati i odrediti prioritetna područja o kojima biste trebali izvještavati

Kontaktirajte nas