Obnovljiva energija

Pomoć pri pokretanju energetske tranzicije

Obnovljiva energija potaknuta politikom dekarbonizacije, decentralizacijom i digitalizacijom mijenja proizvodnju energije na globalnoj razini. Stalna brza revolucija u tehnologijama i troškovima, promjenjivi regulatorni zahtjevi i volatilnost cijena električne energije prioritetna su pitanja za dionike u ovom sektoru. Nudimo integrirani tim stručnjaka koji će vam pružiti smjernice koje su vam potrebne da osigurate financiranje i iskoristite nove prilike za rast na ovom tržištu.

Naš pristup

Sektorska inteligencija u kombinaciji sa specijalističkim tehničkim vještinama pomaže nam podržati naše klijente koji djeluju u ovom sektoru da se suoče s izazovima ovog složenog okruženja, kako bismo odgovorili na ključne probleme kao što su:

 • Financiranje novih razvoja i projekata
 • Pronalaženje prilika za rast i širenje širom svijeta
 • Povećanje otpornosti imovine i kibernetičke sigurnosti
 • Poboljšanje učinkovitosti i operativnih performansi

U Mazarsu strateški smo usmjereni na smanjenje rizika u radu s klijentima u ovom sektoru. Na primjer, imamo bogato iskustvo u financijskom modeliranju u svim glavnim sektorima obnovljivih izvora energije, vjetra na kopnu i na moru, sunca, biomase i otpada.

Zahvaljujući našim sposobnostima modeliranja, globalni smo lider u pružanju neovisnog jamstva putem naše usluge revizije modela investitorima, vlasnicima i financijerima, pružajući povjerenje za poslovanje diljem svijeta.

Robustan, pouzdan model omogućuje sigurno planiranje projekta. Naš globalni tim za obnovljivu energiju tada može iskoristiti našu poreznu, računovodstvenu i operativnu stručnost za rješavanje kritičnih izazova kao što je rast duga za projekte i financiranje dioničkim kapitalom, upravljanje porezima, bespovratnim sredstvima i prilikama za amortizaciju te može vrednovati operativne i ESG faktore.

Kako imovina sazrijeva, a propisi se razvijaju, može se pojaviti potreba za finim operativnim podešavanjem ili novim korporativnim strukturama. Mogu postojati prilike za vanjska rješenja kao što su spajanja i preuzimanja ili otpuštanje sporednih projekata. Naš tim dugi niz godina pruža podršku razvojnim inženjerima, vlasnicima i investitorima koji kupuju i prodaju imovinu kako bi se povećala vrijednost i smanjio rizik.

Kako cijene imovine rastu, povrati su pod pritiskom po samom završetku transakcije. Surađujemo s našim klijentima kako bismo ih podržali u operativnoj fazi kako bi odmah integrirali nove projekte i pružili stalnu podršku za operativnu učinkovitost u njihovim portfeljima putem AOS-a, porezne usklađenosti i revizije.

S obzirom na sve veći regulatorni pritisak i potražnju kupaca i opskrbnog lanca za informacijama o održivosti, također podržavamo naše klijente u izgradnji okvira i procesa upravljanja kako bismo provjerili i osigurali izvješćivanje o njihovim aktivnostima održivosti.

Naše usluge

Podrška u financiranju i razvoju vaših projekata

 • Podrška pri transakcijama kupnje i prodaje uključujući podizanje duga i kapitala, poreznu, financijsku i detaljnu analizu modela
 • Financiranje infrastrukture
 • Strukturiranje međunarodnog razvoja i vanjskog rasta: studije mogućnosti ulaganja u energetski sektor, podrška u pokretanju integracijskih projekata, financijska, porezna i pravna podrška u osnivanju podružnica ili poduzeća

Optimizacija vašeg poslovanja

 • Financijski menadžment: revizija i računovodstvo, financijski inženjering, usklađivanje troškova u vezi s poslovnom strategijom, financijsko modeliranje investicijskih projekata
 • Podaci i automatizacija: poboljšajte snagu svojih podataka i zaštitite ih
 • Upravljanje rizicima: prilagodba razine ulaganja u skladu s industrijskim rizicima, interna kontrola, mapiranje rizika, identifikacija i sprječavanje rizika prijevare
 • Operativno upravljanje: optimizacija industrijske imovine, globalna optimizacija opskrbnog lanca, strategija održavanja industrijskih lokacija

Pomažemo vam da izgradite održiviji posao

 • ESG revizije
 • Optimizacija ugljične strategije
 • Konzultantska podrška u svim aspektima razvoja održive infrastrukture i pristupa održivom financiranju

Kontaktirajte nas