Infrastrukturni i kapitalni projekti

Integrirane, specijalizirane usluge koje će vam pomoći da pokrenete globalnu izgradnju

Infrastruktura je ključna za rast i procvat gospodarstva i društava. Ona pomaže poduzećima i ljudima da se povežu i omogućuje pružanje usluga koje su ključne za zdrave zajednice. Međutim, infrastrukturni zahtjevi različiti su na globalnoj razini, pa je tako razvijenom svijetu potrebna hitna obnova, a tržištima u nastajanju potrebno je veliko širenje. Nudimo integrirane infrastrukturne usluge prilagođene potrebama naših klijenata, od projektnog savjetovanja do financiranja i poreza i računovodstva do životnog ciklusa imovine, od predizvedivosti do stavljanja izvan pogona.

Naš pristup

Na globalnoj razini postoje značajni poticaji za gospodarsku i društvenu infrastrukturu. Ova svjetska izgradnja potaknuta je potrebama javnih tijela i stvara velike mogućnosti za privatne operatere, investitore i vlasnike. Međutim, svježi i novi načini razmišljanja od ključne su važnosti na tržištu na kojem veliki rizici i veliki izazovi poput klimatskih promjena oblikuju svijet u kojem živimo.

Naš globalni, integrirani tim ima iskustva u savjetovanju u cijeloj industriji, od luka do bolnica, kombinirajući stručnost u industriji sa specijaliziranim vještinama. U suradnji s tijelima javne vlasti pružamo podršku za postizanje vrijednosti za novac i transparentnosti kroz učinkovitu nabavu i financijsku analizu. Našim klijentima iz privatnog sektora pomažemo maksimizirati povrat tijekom životnog ciklusa projekta za razvojne inženjere, operatere, vlasnike i investitore kroz poreznu optimizaciju i snažno financijsko upravljanje koje na svrsishodan način u obzir uzima potencijalne rizike.

​Naši vodeći globalni timovi za due diligence (model, porezi i financije) pružaju vam neovisno jamstvo da se vaša odluka o kreditiranju i ulaganju temelji na zdravom i robusnom financijskom modelu.

Financijski model temelj je cjelokupnog razvoja infrastrukture. Predviđanje budućih povrata putem modeliranja ključna je kompetencija. Vjerujemo da robusni modeli otvaraju mogućnosti ulaganja, olakšavaju učinkovite financijske strukture i ključni su za kapitalna ulaganja te za spajanja i preuzimanja. Razvijamo modele pomoću naše metodologije koja je priznata od strane vanjskih tijela, a koja klijentima pruža prilagođene, točne i transparentne alate za donošenje odluka u svim fazama životnog ciklusa projekta.

Veliki projekti i složeni aranžmani definiraju sektor i ne idu uvijek po planu. Naš tim za forenzičke i istražne usluge pomaže vam identificirati i kvantificirati financijsku izloženost, i to kroz rad naših stručnjaka za rješavanje komercijalnih sporova i istrage. Podržavamo vas tijekom cijelog procesa kako biste uspješno upravljali rizicima i došli do komercijalnog rješenja.

Digitalizacija i podaci pokreću inovacije u sektoru i neka su od najvažnijih sredstava u svakoj organizaciji. Pomažemo vam iskoristiti snagu vaših podataka s ciljem poboljšanja poslovnih rezultata i profita, poticanja rasta, upravljanja rizicima i jačanja konkurentske prednosti. Također vam pomažemo zaštititi podatke od kibernetičkih napada i pomažemo osigurati da se organizacije pridržavaju zakona i propisa o povjerljivosti podataka.

Razmjer i dugovječnost infrastrukturnih projekata stavljaju naše klijente na sam vrh uspješnosti u pogledu rastućih zahtjeva za odgovornim korporativnim građanstvom. Izgradili smo vodeća stručna znanja u područjima kao što su ekološka regulativa i zeleno računovodstvo. Pomažemo poduzećima da razviju sustave i okvire upravljanja kako bi pokazali da su njihove aktivnosti održive. Pomažemo vam da ispunite zahtjeve regulatora i potrošača, podupiremo ulaganja u održive projekte i nudimo jamstvo da vaši opskrbni lanci također funkcioniraju održivo, istovremeno vrednujući antikorupcijske programe.

Nudimo sljedeće:

  • Revizija financijskog modela koja primjenjuje rigorozne kriterije kontrole kvalitete pri radu i procjeni robusnosti bilo kojeg financijskog modela.
  • Financijsko modeliranje projekata korištenjem Mazars standarda modeliranja.
  • Niz infrastrukturnih savjetodavnih usluga od savjetovanja o leadovima do podrške transakcijama i savjetovanja o ponudama.
  • Usluge procjene u rasponu od procjene imovine i portfelja do usluga agenta za procjenu za uvrštene fondove.
  • Prilagođeni tečajevi usmjereni na tehnike financijskog modeliranja, kao što su projektno financiranje, spajanja i preuzimanja, procjene vrijednosti i obnovljiva energija.
  • Porez na infrastrukturu i računovodstvo koje nudi utemeljena mišljenja o poreznim i računovodstvenim pitanjima u vašoj lokalnoj jurisdikciji i na prekograničnim područjima.
  • Podrška financijskom upravljanju od računovodstva, outsourcing, porezna usklađenost i zakonske revizije, gdje god da poslujete.
  • Konzultantska podrška u svrhu poboljšanja vaše kibernetičke sigurnosti i pomoć u upravljanju operativnim rizicima od izgradnje do operativne faze i faze prodaje.
  • Savjetovanje i podrška u razvoju sustava, upravljanju i izvješćivanju o održivoj infrastrukturi i financijskim aktivnostima.

Kontaktirajte nas