Održivost & ESG

Pomoć tvrtkama da održivost postave u središte svog poslovanja

Održivost se posljednjih godina značajno razvila. Dobro korporativno upravljanje i društvena odgovornost nisu samo ukorijenjeni u činjenju ispravnih stvari, već sa sobom donose brojne prednosti za samu organizaciju. Pomažemo tvrtkama da se počnu baviti svojim strategijama održivosti od dizajna i ugradnje do izvješćivanja i provjere.

Kako možemo pomoći:

Naš pristup

Implementacija kriterija održivosti u poslovanje otvara brojne nove prilike. Može poboljšati korporativnu otpornost, stvoriti ekonomsku vrijednost i doprinijeti zdravom ekosustavu i snažnoj zajednici. Kako sve više poduzeća prihvaća održivost, organizacije će morati implementirati više standarde upravljanja i steći potpuno razumijevanje svog društvenog i ekološkog utjecaja kako bi ostale konkurentne.

Čvrst pristup održivosti zahtijeva jasnu strategiju, dobro upravljanje i kvalitetno korporativno izvješćivanje koje se bavi cijelim nizom pitanja koja se temelje na okolišu, društvu i upravljanju (ESG). To će rezultirati jasnim prednostima: većim povjerenjem, konkurentskom prednošću, većim angažmanom zaposlenika, boljom energetskom učinkovitosti te lojalnošću i podrškom dionika.

Ovisno o tome gdje se vaša tvrtka nalazi na svom putu održivosti, okupit ćemo tim stručnjaka iz područja koje je usredotočeno na vaše jedinstvene potrebe i može ponuditi rješenja usklađena s vašim ciljevima. Bilo da se radi o održivosti dobavljačkog lanca, identificiranju ugljičnog otiska, procjeni rizika povezanih s klimatskim promjenama ili promicanju politika raznolikosti, imamo stručnost i iskustvo za pružanje rješenja koja će dugoročno koristiti poslovanju. Vjerujemo da naš prilagođeni pristup znači da ćete uvijek imati prave stručnjake za pravi projekt.

U Mazarsu nudimo široku lepezu usluga održivosti kako bismo zadovoljili vaše potrebe, uključujući:

  • Izvješćivanje i provjera: Pružanje rješenja za reviziju tj. provjeru izvješća o održivosti i ljudskim pravima, certificiranje zelenih i društvenih obveznica te jamstvo za sve oblike izvješća o ugljičnom otisku
  • Strategija održivosti i dužna pažnja (due diligence): pomoć u razvoju strategija i poslovnih modela usklađenih s ESG načelima i najboljim praksama, kao i usluge dubinske provjere kako bi se osigurala usklađenost
  • Implementacija i transformacija: Savjeti i smjernice za pomoć vašoj organizaciju kroz razdoblje promjena i implementacije kriterija održivosti u poslovanje
  • Održivo financiranje: potpora financijskim institucijama da odgovore na regulatorna očekivanja, poštujući načela održivosti i šire, u upravljanju složenim rizicima i maksimalnom iskorištavanju prilika koje proizlaze iz prijelaza na održivu budućnost.

Kontaktirajte nas

Ostale usluge:

Uvidi: