Intervju - savjeti za selekcijski proces

Ružica Marta iz Marketinga ima nekoliko dobrih savjeta kako si olakšati selekcijski proces i biti potpuno spreman za nove izazove te si povećati šanse pri zaposlenju.

Koji profil osoba je „the right fit“ za Mazars?

Ružica Marta: Na prvom mjestu tražimo energične i odgovorne ljude koji žele raditi na sebi, uvijek htjeti više i učiti od starijih kolega i svakodnevnih poslovnih izazova. Izlazak iz zone komfora je česta situacija i za gotovo svaku poziciju nužno je biti otvorena osoba, koja ima svoj stav, voli pomagati drugim kolegama koliko i učiti od njih. Profil uspješnih kandidata za naš tim nije univerzalan, ali bitno nam je da kliknemo.

Koji su tips&tricks u tijeku selekcijskog procesa?

Ružica Marta: Budi svoj od početka! Kroz selekcijski proces, naš je cilj upoznati tebe, no također te potičemo da ti upoznaš nas – svakako nas dobro istraži prije dolaska! Obrati pažnju na našu kulturu i vidiš li se u njoj kao član Mazars tima. Prije pridruživanja Mazarsu, budi siguran da želiš raditi na sebi, educirati se i rasti zajedno s nama.

Mazars

Koji su savjeti za početak karijere i veći uspjeh?

Ružica Marta: Uz kvalitete same osobe i volju za učenjem i razvojem u određenom odjelu, važno je imati i solidne osnove područja za koje se prijavljuje. Budite znatiželjni i isprobajte sve što vas zanima, nemojte se ograničavati i nemojte se bojati pogriješiti. Što se tiče prvog ozbiljnog posla, razmislite o kulturi društva koje razmatrate. Iznenadili biste se koliko je taj element bitan za vaše zadovoljstvo poslom. I svakako ulažite u osobni razvoj, svoje prijatelje i ostale interese osim posla.

Još se niste prijavili za posao? Pogledajte otvorene poziciije na Mazars karijernoj stranici!