CEE Design Sprint: kako brže učiti i bolje surađivati

Sigurni smo da ste vjerojatno čitali, čuli, bili ili čak vodili metodu koju je Jake Knapp izmislio još 2010. godine – Design Sprint. U svojoj knjizi „Sprint: Kako riješiti probleme i testirati nove ideje u samo pet dana”, Jake je spomenuo da se magija događa kada koristimo velike bijele ploče za rješavanje problema, jer „kao ljudi, naše kratkoročno pamćenje nije tako dobro, ali naše je prostorno pamćenje nevjerojatno” i, iz iskustva, ne možemo se više složiti.

Posljednjih godina mnoge su organizacije usvojile ovu ideju, kao alat za inovacije i rješavanje problema, a unutar CEE regije naš je primarni cilj bio stvoriti napredni tim ljudi, koji može dalje oblikovati kulturu Mazarsa i postati ambasadori inovacija

Hodogram projekta

Steps innovation

U rujnu je tim od 25 kolega iz 11 različitih zemalja regije središnje i istočne Europe bilo uključeno u 8 online radionica na kojima su radili na poslovnim izazovima u području automatizacije i interne komunikacije koristeći razne metode rješavanja problema i alate poput Miro boarda. Od samog početka i otkrivanja zašto je Design Sprint postao jedinstveni alat, do stjecanja naglašenog razumijevanja problema i njegovog definiranja, da bi potom nastavili s kreiranjem ideja i prototipova, te završili s njihovim testiranjem, naši su Mazarsovci naučili donijeti odluke, konstruktivne kritike i usredotočiti se i raditi na realnom rješenju, razmotriti sve perspektive i zatražiti povratnu informaciju te utvrditi stvaraju li njihove ideje vrijednost na duge staze.

U ime Mazarsa u Hrvatskoj sudjelovali su u projektu Irena Peti, asistentica iz odjela Marketing & Business Development i Juraj Borić, asistent i stručnjak iz Poreznog savjetovanja. Usvojili su zanimljive i korisne metode i alate u području interne komunikacije i automatizacije te se vesele zajedno s ostalim kolegama sudjelovanju u budućim projektima i radionicama koje teže poboljšanju svakodnevnog poslovanja.