Električna energija i komunalije

Stručno znanje za odgovor na globalne energetske potrebe

Obveze vlada za postizanje nulte neto stope emisija i dekarbonizaciju, razvoj infrastrukture električnih vozila, SMART mreže, povlačenje iz uporabe pogona na ugljen, postizanje stabilnosti mreže i veći pritisci u pogledu zaštite okoliša natjerali su komunalna poduzeća na velike operativne i infrastrukturne promjene i nastavit će to činiti. Na globalnoj se razini kapacitet mora brzo povećati kako bi se zadovoljile buduće potrebe za energijom, ali na održiv i otporan način. Naš tim donosi stručna znanja o globalnim energetskim tržištima, a naše poznavanje lokalnih propisa osigurava vam učinkovito snalaženje na više tržišta. Pružamo prilagođene usluge revizije i savjetovanja kako biste mogli učinkovito zadovoljiti energetske potrebe budućnosti.

Naš pristup

Novi izvori energije u kombinaciji s transformativnom tehnologijom mijenjaju lice energetskog i komunalnog sektora. Sve veća upotreba obnovljivih izvora energije, povećana potražnja iz gospodarstava u razvoju, decentralizacija mreža i proizvodnje, tehnološke promjene i digitalizacija prioritet su za razvojne inženjere u području energije, komunalna poduzeća i investitore.

U Mazarsu, naš je fokus na pružanju rješenja koja su vam potrebna da ispunite svoje poslovne ciljeve i postignete rast na konkurentnom tržištu.

Naša integrirana globalna struktura, stručnost u industriji i stručnjaci u područjima kao što su revizija, porezno i financijsko savjetovanje, omogućuju nam kvalitetno savjetovanje kroz cijeli energetski lanac vrijednosti, od ekstrakcije preko distribucije do krajnjeg potrošača.

Razumijemo i podržavamo prelazak na obnovljive izvore energije i razumijemo načine na koje to pokreće promjene u cijeloj industriji. Naši stručni timovi za obnovljive izvore energije mogu ponuditi jedinstveni uvid u to pitanje.

Naš tim ima bogato iskustvo u pružanju pomoći s ciljem maksimiziranja povrata za komunalne usluge, neovisne proizvođače električne energije i investitore, pomažući u područjima operativne i financijske učinkovitosti, uključujući outsourcing i analitiku podataka. Posebno visoku razinu stručnosti imamo u modeliranju, alatu potrebnom tijekom cijelog životnog vijeka projekta od studije izvedivosti do procjene za prodaju. Također smo usredotočeni na ekološka i društvena pitanja i pitanja upravljanja (ESG) kao što su ekološko računovodstvo i revizije.

Desetljeća konsolidacije znače da mali broj multinacionalnih igrača sada pruža usluge milijunima ljudi. Naša prekogranična struktura omogućuje nam pružanje podrške tim poduzećima i u njihovoj matičnoj zemlji i u inozemstvu, zadržavajući pritom naše lokalno znanje, što je bitno u industriji u kojoj nacionalni propisi često određuju povrate.

Usluge prilagođene izazovima industrije koja se mijenja:

Podrška u financiranju i razvoju vaših projekata

Optimizacija vašeg poslovanja

  • Financijski menadžment: revizija i računovodstvo, financijski inženjering, usklađivanje troškova u vezi s poslovnom strategijom, financijsko modeliranje investicijskih projekata
  • Podaci i automatizacija: poboljšajte snagu svojih podataka i zaštitite ih
  • Upravljanje rizicima: prilagodba razine ulaganja u skladu s industrijskim rizicima, interna kontrola, mapiranje rizika, identifikacija i sprječavanje rizika prijevare
  • Operativno upravljanje: optimizacija industrijske imovine, globalna optimizacija opskrbnog lanca, strategija održavanja industrijskih lokacija

Pomoć pri prijelazu na nove energije

  • ESG revizije
  • Optimizacija ugljične strategije
  • Konzultantska podrška u svim aspektima razvoja održive infrastrukture i pristupa održivom financiranju

Kontaktirajte nas