Transport i logistika

Rješenja za unaprjeđivanje vaše strategije

Industrija transporta i logistike suočava se s novim izvorima nestabilnosti i neizvjesnosti. Stroži propisi, ekološka ograničenja, globalni trgovinski sporovi i digitalizacija uzročnici su velikih promjena. Naše usluge revizije, savjetovanja i poreza pomažu tvrtkama da se snađu u složenostima sektora. Donosimo multidisciplinarne mogućnosti iz naše globalne mreže kako bismo osigurali da vam naša rješenja odgovaraju na vašim tržištima.

Naš pristup

Transportna i logistička poduzeća djeluju na globalnom tržištu gdje su izložena širokom spektru ekonomskih, regulatornih i tehnoloških sila. Sektor će vjerojatno doživjeti značajan utjecaj Brexita i manjak radne snage koji se pogoršava uslijed rasta e-trgovine, što opterećuje sektor koji se već mora održivo i digitalno transformirati. U Mazarsu podržavamo širok raspon transportnih i logističkih poduzeća s domaćim i globalnim otiscima koji se suočavaju s ovim izazovima. To uključuje prijevoznike, otpremnike i luke, posrednike, pružatelje usluga, skladišta, zrakoplovne tvrtke, institucije za kontrolu zračnog prometa i druge.

U zrakoplovstvu ili kontroli zračnog prometa, deregulacija i uvođenje niskotarifnih zračnih prijevoznika 1990-ih godina doveli su do polarizacije industrije između vodećih povoljnih i luksuznih prijevoznika. Nestalne cijene goriva, sve veći troškovi financiranja i intenzivna konkurencija stvaraju stalne izazove. Međutim, višak kapaciteta u tom sektoru znači da se trenutačno suočava s nekim od svojih najvećih poteškoća dosad.

Sve veći fokus za ulaganja kreatora politika koji žele odgovoriti na klimatske prijetnje je na željezničkom sektoru. Međutim, razvoj infrastrukture mora se kretati različitim lokalnim i nacionalnim kodeksima planiranja, dok sektor mora brzo odgovoriti na rastuća očekivanja kupaca i regulatorna očekivanja.

Sektor brodskog i vodnog prometa ključan je za slobodan protok robe diljem svijeta. Međutim, kako se navike potrošača mijenjaju, a protekcionizam i carine prijete prekograničnoj trgovini, tvrtke koje posluju u ovom prostoru suočavaju se s višestrukim rizicima i prilikama. Također moraju odgovoriti na nove regulatorne izazove budući da poriv za dekarbonizacijom sektora donosi nove investicijske potrebe.

Sa sličnim izazovima suočeni su i oni u industriji kamionskog prijevoza. Prijevoz tereta suočava se s pritiscima za poboljšanje učinkovitosti i povećanje održivosti čak i dok prepreke trgovini rastu. S nižim maržama zbog povećanja operativnih troškova, sektor mora poboljšati financijsku izvedbu čak i kada kupci očekuju bržu isporuku.

Upravljanje logistikom i opskrbnim lancima postaje sve složenije u ovom okruženju, a ekonomska i geopolitička neizvjesnost stalna su prijetnja. Logističke tvrtke također se suočavaju s novim izvorima disrupcija gdje postoji manje prepreka za ulazak, a digitalizacija postaje glavni pokretač promjena.

Bez obzira na vaš sektor, naš multidisciplinarni tim radi kao integrirana jedinica za pružanje stručnosti i rješenja koja su prilagođena vašim specifičnim potrebama i tržištu te vam pomažu da prevladate svoje jedinstvene izazove.

Možemo vam pomoći sa sljedećim uslugama:

 • Optimiziranje troškova proizvodnje i financijskog učinka
 • Iskorištavanje tržišnih prilika i jačanje vaše prisutnosti na tržištu
 • Osiguravanje vaših operacija
 • Osiguravanje usklađenosti
 • Poboljšanje operativnih performansi

Svaki od naših iskusnih stručnjaka ima kvalifikacije specifične za sektor koje dopunjuje praktično iskustvo koje proizlazi iz dugog iskustva u radu. Kada radimo s vama, razmatramo cijeli spektar mogućnosti i pronalazimo prava rješenja koja će vam pomoći da ispunite svoje strateške ciljeve. Naši stručnjaci razumiju složena pravila i propise koji utječu na vašu organizaciju i donose odgovarajuću stručnost iz naše globalne mreže stručnjaka kako bi osigurali da ćete dobiti kritične savjete koji su vam potrebni.

Naše usluge

Pomažemo poduzećima u transportnom i logističkom sektoru da osiguraju svoje poslovanje i stvore vrijednost sa širokim rasponom rješenja uključujući sljedeća:

 • Financijska revizija
 • Upravljanje rizicima i interna kontrola
 • Korporativne financije
 • Transakcijske usluge
 • Porezno planiranje i usklađenost
 • Forenzika i istrage
 • Rješenja za poslodavce
 • Digitalna transformacija i tehnologija
 • Usluge povezane s održivošću

Kontaktirajte nas