Mazars i Forvis formiraju novu jedinstvenu top 10 globalnu mrežu

Studeni 2023. - Mazars, vodeća međunarodna revizorska, porezna i savjetodavna tvrtka i Forvis, osmo najveće javno računovodstveno društvo u Sjedinjenim Američkim Državama, zajednički su objavili stvaranje nove, top 10 globalne mreže počevši s 1.lipnjem 2024. [1] Nova mreža pozicionirat će obje tvrtke za nastavak globalnog rasta širenjem svojih mogućnosti da služe klijentima, posebno onima s međunarodnim potrebama.

Mreža će raditi pod jednom markom širom svijeta, Forvis Mazars. S oko 4,7 milijardi eura (5 milijardi dolara) prihoda,[2] Forvis Mazars bit će novi sudionik na ljestvici 10 najboljih globalnih mreža. Jedinstveno sastavljena od samo dva člana, mreža je dizajnirana da bude agilna, pruža dosljednost i na globalnoj razini odgovara na potrebe klijenata. Oba člana mreže ostat će u vlasništvu svojih sadašnjih partnerstava. Mazars USA pridružit će se Forvisu Mazarsu u SAD-u 1. lipnja 2024. 

"Ponosni smo što u našu industriju donosimo novi pionirski mrežni model i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti ovo putovanje zajedno. U Mazarsu smo predani pomaganju našim klijentima da grade i razvijaju svoje poslovanje, a formiranje ove mreže s Forvisom nadopunjuje naše postojeće međunarodno integrirano partnerstvo i značajno unapređuje Mazarsovu međunarodnu strategiju. Ponosni smo što svojim klijentima nudimo snagu našeg međunarodnog integriranog partnerstva u 100 zemalja i prednosti Forvisovog velikog nacionalnog partnerstva u SAD-u koje u toj zemlji uistinu funkcionira kao jedno.” rekao je Hervé Hélias, predsjednik Izvršnog odbora Mazars Grupe.  

"Mreža s dvije tvrtke, koja djeluje pod jedinstvenim globalnim brendom je prilika da bolje služimo našim klijentima, posebno onima s međunarodnim potrebama i podržimo naše ljude na putu kontinuiranog rasta. Naše se organizacije dobro poznaju, imaju snažnu povijest suradnje i vrlo slične kulture stavljanja ljudi i klijenata na prvo mjesto", rekao je Tom Watson, izvršni direktor FORVIS-a.

Mazars, s uredima u više od 100 zemalja i teritorija, ostvario je mnogo uspjeha i radio s nekim od najprepoznatljivijih brendova na svijetu. FORVIS je izgrađen na 100-godišnjoj ostavštini pružanja beskonkurentnog iskustva klijenata (Unmatched Client Experience®), i postao top 10[3] tvrtka u Sjedinjenim Državama istovremeno gledajući prema proširenoj globalnoj platformi. U vrijeme velikih promjena za tvrtke širom svijeta, uzimajući u obzir i dinamičnost tržišta, nova globalna mreža agilno će pokrivati potrebe sadašnjih i budućih klijenata širom svijeta s najvišim razinama dosljednosti i korisničkog iskustva.

Medijski kontakti

Lorraine.Hackett@mazars.co.uk

Brand & Communications Director, Mazars Group

Ružica.Marta.Žiljak@mazars.hr

Marketing & Business development Manager, Mazars Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina

O Mazarsu

Mazars je međunarodno integrirano partnerstvo, specijalizirano za revizijske, računovodstvene, savjetodavne i porezne usluge. Djelujući u više od 100 zemalja i teritorija širom svijeta, oslanjamo se na stručnost više od 47.000 profesionalaca u integriranom partnerstvu Mazarsa kako bismo pomogli klijentima svih veličina u svakoj fazi njihovog razvoja. Na lokalnoj razini Adria regije prisutni smo u Hrvatskoj s više od 160 stručnjaka, Sloveniji sa 60, Srbiji s 50 i Bosni i Hercegovini s 10 stručnjaka koji klijentima pružaju usluge revizije, računovodstva, obračuna plaća, financijskog savjetovanja, poreznog savjetovanja, digitalnog savjetovanja i savjetovanja iz područja održivosti. Posjetite mazars.hr da biste saznali više.

O Forvisu

Forvis, LLP je tvrtka za profesionalne usluge s globalnim dosegom i strašću za pokretanjem poslovanja. 6.000 predanih članova tima tvrtke pružaju beskonkurentno iskustvo klijenata (Unmatched Client Experience®) pružanjem revizorskih, poreznih i konzultantskih usluga u svih 50 država i na međunarodnoj razini. Rangiran među najvećim javnim računovodstvenim tvrtkama u Sjedinjenim Državama, Forvis podržava svoje klijente da otključaju svoj puni potencijal - uključujući svoje ljude, klijente i zajednice. Posjetite forvis.com da biste saznali više.

 

[1] Izvor: Ljestvica svjetske mreže IAB-a, na temelju najnovijih ljestvica

[2] Prihodi za 2023.: FORVIS 1,6 milijardi eura (1,7 milijardi dolara), Mazars 2,8 milijardi eura (3 milijarde dolara).

[3] Izvor: Unutar javnog računovodstva, na temelju najnovijih ljestvica