C-suite barometer 2023: ESG uvidi

Budući da se održivost popela na sam vrh agende top menadžmenta (C-suite) za planirana ulaganja, naša izvješća o ESG uvidima istražuju današnje trendove, prioritete i izazove za poduzeća.

U svjetlu novih regulativa o održivosti, geopolitičkih promjena, tehnoloških inovacija i sve većih društvenih očekivanja, poduzeća su pod izravnim pritiskom da poduzmu mjere u vezi sa svojim ESG aktivnostima i implementiraju ih u svoj poslovni model. Kombinirajući intervjue stručnjaka s uvidima poslovnih lidera nastavno na naše istraživanje top menadžmenta, C-suite barometer 2023 godine, istražujemo kako poduzeća mogu maksimalno iskoristiti svoje ESG putovanje.

Daljnji koraci u izvješćivanju o održivosti

Ispitujući dubinu usklađenosti s EU regulativama o izvješćivanju (CSRD), ovo izvješće pomnije sagledava i druga područja pogođena tim regulatornim promjenama, uključujući SAD, Latinsku Ameriku i azijsko-pacifičku regiju. Kombinirajući ovaj globalni uvid s vodičem za razvoj globalnih praksi izvješćivanja o održivosti, pročitajte naš vodič kako biste bili spremni za regulatorne promjene.

Izazov ESG podataka

Analizirajući pitanja kvalitete podataka s kojima se suočavaju organizacije diljem svijeta kako bi poduzele učinkovite ESG aktivnosti, razmatramo kako poslovni lideri upravljaju strategijama i organiziraju aktivnosti s ciljem dolaska do učinkovitijih podataka za nefinancijsko izvješćivanje.

Ulaganje u održivu budućnost

Istražite kako bi se svi ESG izazovi, uključujući održive lance opskrbe, raznolikost i uključenost te ljudska prava, trebali uspješno integrirati u modele poslovnog upravljanja u različitim regijama i sektorima. Ovo izvješće pruža vodič o temama održivosti koje bi trebale biti u središtu poslovnog modela i ukazuje na područja u kojima može doći do poboljšanja.

Dokumenti

C-suite ESG insights - The data challenge
C-suite ESG 2023 - The way forward for sustainability reporting